Bh selektor Šuman na turniru u Bugojnu

Šestom međunarodnom turniru “Rukomet je moja budućnost” prisustvuje i selektor seniorske muške reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman.

Za turnir koji traje u našem gradu selektor Šuman smatra da je itekako dobro došao našoj kadetskoj selekciji.

-Velika pohvala organizatoru za ovaj turnir koji je prerastao u veoma ozbiljan turnir omladinskih selekcija. Ovdje u Bugojnu I ove godine prisutne su veoma kvalitetene selekcije, poput Njemačke, Slovenije, Hrvatske…Ono što sam video do sada mislim das u ove tri selekcije I favoriti za osvajanje turnira. Za našu bosanskohercegovačku mladu selekciju ovo znači veoma mnogo. Svako okupljanje naših omladinskih selekcija daje nam mogućnos i prostor da vidimo gdje smo u odnosu na druge. Za naše mlade selekcije je veoma značajno da mogu igrati protiv jačih reprezentacija i vidjeti šta to i kako one rade, ističe Šuman i najavljuje okupljanje seniorske selekcije odmah po završetku turnira u Bugojnu.

- Naša seniorska reprezentacija okuplja se u Sarajevu početkom naredne sedmice i trebamo odigrati dvije kontrolne utakmice sa reprezentacijom Crne Gore. Iz ove selekcije pridružit će nam se Edin Klis. Mislim da je ovo dobar put da mi iz A selekcije pratimo mlađe i pružamo im špansu na prijateljskim mečevima da osjete i vide atmosferu i u seniorskoj reprezentaciji.

Selektor Šuman nije štedio riječi hvale kako za turnir tako i za čovjeka koji je alfa i omega ove smotre mladih rukometnih reprezentacija, Asima Šahmana.

-Jedna ogromna, ogromna zasluga za ovaj turnir pripada g-dinu Asimu Šahmanu i njegovom dogovoru sa Rukometnom federacijom Katara. Ovakvi turniori u našoj zemlji rijetki su u bilo kojem sportu, a ovo ovdje u Bugojnu je mini Evropsko prvenstvo mladih selekcija pojačano selekcijom Katara. Mislim da je ovo jedan veliki doprinos daljnjem razvoju bh rukometa, zaključio je Šuman.

pogledano 658 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri