U finalu Hrvatska i Njemačka, naši sa Švicarcima za 5. mjesto

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine na 6. međunarodnom kadetskom turniru "Rukomet je moja budućnost " u Bugojnu upisala je svoju drugu pobjedu. Izabranici Nebojše Golića savladali su selekciju Katara sa 30:19(14:10).

Naši reprezentativci su nakon prilično blijedog prvog poluvremena, u drugih 30 minuta prosto torpedovali simpatične Katarane i zasluženo došli do pobjede od 11 golova razlike. Sa 7 golova najefikasniji igrač susreta bio je reprezentativac Katara Hassan Bashir Mohamed, a pet je dodao Jabr Jassin Al- Sulafi. Kod reprezentacije BIH po pet golova postigli su Adnan Isaković i Damir Kadrić.

Švicarska je u neobično zanimljivoj i dinamičnoj utakmici savladala prošlogodišnjeg finalistu Poljsku tek nakon izvođenja sedmeraca. U regularnom toku je bilo 31:31, a više živaca i sreće u izvođenju sedmeraca imali su Švicarvci, koji su ubilježili pobjedu rezultatom 35:33- 31:31 (16:18).

U polufinalnim utakmicama Hrvatska je sa 22:20(12:8) savladala Austriju, dok je Njemačka zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu savladala Sloveniju sa 30:25(15:17).

Sutra, posljednjeg dana turnira na rasporedu su tri utakmice za plasman. 10 sati – utakmica za 5.mjesto : Bosna i Hercegovina – Švicarska, 12 sati – utakmica za 3. mjesto : Austrija – Slovenija, 14 sati – utakmica za 1. mjesto : Njemačka – Hrvatska .

pogledano 476 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri