Večeras Lejletul- Miradž

Muslimani u regiji, ali i širom svijeta, večeras će nakon akšam namaza obilježiti jednu od najznačajnijih noći u islamskom kalendaru, noć Lejletul-Miradž.

Noć Lejletul-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika Muhameda a.s.od Mekke do svetog hrama Al-Aksa u Jerusalemu, a potom i njegovog uzvišenog putovanja ka nebeskim sferama gdje je direktno muslimanima propisan namaz, redovna molitva, kao jedna od osnovnih vjerskih dužnosti i jedan od osnovnih stubova vjere.

Noć Lejletul-Miradž na području Medžlisa IZ Bugojno biće obilježena predavanjem Refika ef Lende, sekretara Travničkog muftijstva, u Sultan Ahmedovoj džamiji večeras nakon akšam namaza.

Kako je Lejletul-Miradž ujedno i Dan vakifa u svim džamijama na području bugojanskog medžlisa danas je prije džume namaza predana hatma dova koju su proučili imami pred duše vakifa džamija, džemata i Medžlisa IZ Bugojno.

pogledano 524 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri