Načelnik Hasan Ajkunić upriličio prijem za KK "Master"
 
Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio  prijem za najmladje, uspješne karatiste „Mastera“, trenere i rukovodstvo. Tri reprezentativcima iz ovog kluba predstavljati  će našu državu, ali i grad na predstojećem Balkanskom prvenstvu u Beogradu.
Arman Velagić, Nadal Sadiković i  Derviš Selimović članovi Karate kluba „Master“ ovih dana su u centru pažnje javnosti zahvaljujući ostvarenim rezultatima na državnom prvenstvu  i budućem, reprezentativnom  nastupu na Balkanskom prvenstvu narednog vikenda u Beogradu. Posebnu pažnju  posvetio im je  i načelnik Hasan Ajkunić izrazivši radost i ponos zbog uspjeha, ali i podršku njihovom odlasku na ovo prvenstvo.
Kako je istakao Amir Šečibović,  predsjednik  kluba,  „Master“ je jedna velika porodica čiji temelj su kvalitetni treneri koji su rasli s klubom, ali i djeca koja upornošću i radom postižu odlične rezultate. Nisvet Gasal, jedan od trenera, skrenuo je pažnju na izuzetno pozitivan utjecaj karatea kao sporta na razvoj zdrave ličnosti, ne samo u klubu kome pripada nego općenito, naglašavajući da Bugojno ima kontinuitet u razvoju ovog sporta, a u  četiri kluba koja djeluju u našem gradu ima dosta kvalitetnih karatista. Treba težiti reprezentativcima u višim rangovima, ali i očekivati da u Bugojno stignu medalje sa značajnih takmičenja, istaknuto je tokom sastanka.
Načelnik Hasan Ajkunić istakao je značaj učešća sportista na velikim takmičenjima jer je to promocija i Bugojna te da će Općina, odnosno Općinsko vijeće pružati podršku za što kvalitetniji nastup naših sportaša.
Treneri Amer Gasal i Haris Seferović prisjetili su se trenutaka kada su oni, kao sada Arman, Nadal i Derviš, bili na prijemu kod načelnika zbog ostvarenih rezultata, ali izrazili i ponos je su svoje znanje uspješno prenijeli na mladje karatiste.
Vikend pred nama svakako će biti izazov za članove „Mastera“ , posebno za Armana Velagića, Nadala Sadikovića i  Derviša Selimovića, i nadamo se da će u Bugojno stići  medalje s Balkanskog prvenstva.
 
pogledano 498 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri