Budilicom Limena glazba pozvala Bugojance na prvomajski uranak

Na tradicionalan način, 1.maj obilježava se u Bugojnu. Brojni stanovnici našeg grada od ranih jutarnjih sati sa članovima porodice i prijateljima su na okolnim izletištima, a prvomajsko jutro počelo je tradicionalnom budilicom.

Kao i ranijih godina, stanovnike Bugojna rano jutros je probudila prvomajska budilica koju su izveli članovi Limene glazbe Vatrogasnog društva Bugojno.

Predvođeni kapelnikom Senahidom Fukom, bugojanska Limena glazba krenula je u 4,30 sati ispred KSC-a. Već dugi niz godina tradicionalno ulicama grada na Praznik rada kamion s članovima Limene glazbe obilazi naselja i budi Bugojance na prvomajski uranak, a zauzvrat ih građani nagrađuju pićem, hranom ili zajedničkom pjesmom.

I ove godine zvuci limene glazbe obilježili su prvomajsko jutro u Wagnerovoj i Sultan Ahmedovoj ulici, a zatim su se članovi Limene glazbe uputili u Vrbas naselje, Donjiće, Gromile, potom Bosanskom ulicom do Općine, te prema naseljima Hadžialića ograda i Jaklić, pa do centra grada.

pogledano 788 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri