Održan Prvi festival dramskih minijatura učenika srednjih škola SBK-a u Bugojnu

Dramska minijatura “Maestro i njegove lutke “učenika MSŠ Bugojno (opće gimnazije) dobila Nagradu za najbolju minijaturu u cjelini na Prvom festivalu dramskih minijatura srednjih škola SBK/KSB, koji se odvijao u sklopu obilježavanja Dana Općine Bugojno.

Učešće na festival uzelo je šest srednjih škola: MSŠ Bugojno, SSŠ Bugojno, Srednja škola Uskoplje, MSŠ Gornji Vakuf, MSŠ Donji Vakuf i Srednja strukovna škola Jajace.

Kordinatorice ovog zanimljivog projketa su profesorice Senada Milanović iz MSŠ Bugojno i Greta Kuna iz Srednje škole Usoplje.Pokrovitelj je bio načelnik Hasan Ajkunić, koji je Prvi festival drasmkih minijatura učenika srednjih škola SBK/KSB proglasio otvorenim. Tom prilikom iskazao je nadu da će postati tradicija i izrasti u Festival dramskih minijatura učenika BiH. Na zvaničnom otvorenju uručene su zahvalnice svim učesnicima festival.

Žiri kojeg su činili Sanja Krnjajić, Antonio Džolan i Suad Velagić su ocjenjivali sve miniajture u osnovnim pozorišnim elementima: ansambl igru, ideju, tekst, vizuelni identitet, savremena teatarska sredstva, izražajnost i aktuelnost teme.

Uz najbolju minijaturu u cjelini nagrađene su sljedeće minijature:

- Srednja škola Uskoplje- Deset bračnih zapovijedi – za pokazani entjuzijazam i ujednačenu igru

- Mješovita srednja škola Gornji Vakuf – Sataraš – za duhovit pristup svakodnevnici

- Srednja stručna škola – Orfej i Euridika – za originalnu ideju i upotrebu teatarske estetike

- Mješovita srednja škola Bugojno – Predstava – za vizuelni identitet i moderan pristup teatru

- Mješovita srednja škola Donji Vakuf – Čas istine – za angažiran pristup važnim društvenim temama

- Srednja strukovna škola Jajce – Pokvareni sat – za energičnu kolektivnu i emocijama

pogledano 782 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri