Maturanti SSŠ Bugojno defileom obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja

22. generacija maturanata SSŠ Bugojno, njih 149, svečanim defileom glavnom gradskom ulicom zajedno sa profesorima, a onda maturskom zabavom u svadbenom salonu Olimpik, obilježili su kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Defileu je prethodilo polaganje cvijeća na šehidskom mezarju i spomeniku Vrbanja.

Defileom učenika završnih razreda SSŠ Bugojno, svečano je započela ovogodišnja maturska sezona u našem gradu. U prelijepim haljinama i odijelima maturanti su prošetali kroz grad, što je s oduševljenjem popratilo mnoštvo građana.

Izabrani su i najbolji učenici po odjeljenjima: Nikola Mišura, Ajla Mutabdžić, Arnel Palačkić, Abdurahman Mušić, Elhar Karalić i Ajla Ivković, a među najboljima učenicima za vrijeme trogodišnjeg odnosno četverogodišnjeg školovanja izabrana je Emina Talić.

Nakon defilea, maturanti su se uputili prema svadbenom salonu Olimpik.

Za dobru atmosferu pobrinuo se popularni pjevač Šaćir Ameti.

Maturante sada očekuje novo razdoblje u životu. Nadamo se da će sa dobrim izborom fakulteta, doživjeti sreću u daljem životu, stvarajući svoje porodice i profesionalne karijere.

pogledano 711 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri