Uspješno organizovano tradicionalno pješačenje "S nama na putu do zdravlja"

Zavod za javno zdravstvo SBK-a  i Sportski savez SBK u saradnji sa PD „Koprivnica” Bugojno organizovali su tradicionalno 16. Pješačenje do zdravlja, povodom 31. maja- Svjetskog dana borbe protiv pušenja. Pješačenje „ S nama na putu do zdravlja“ upriličeno je do planinarskog doma i poznatog izletišta u Dubokoj.

Ova tradicionalna manifestacija okupila je više od 300 učesnika iz općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik, Vitez, Donji Vakuf, i domaćina općine Bugojno različite starosne dobi, što je jedan od pokazatelja da svakodnevno raste svijesti građana, a posebno mladih, o značaju tjelesne aktivnosti u cilju poboljšanja zdravlja i sprečavanja kardiovaskularnih oboljenja i drugih nezaraznih oboljenja, a prevashodno podizanja svijesti građana o štetnostima duhana koji svake godine po podacima Svjetske zdravstvene organizacije odnese preko 6 miliona ljudskih života, od čega je skoro 600.000 pasivnih pušača.

Kao i prethodnih godina za učesnike manifestacije obezbjeđen je prijevoz iz Općina SBK/KSB, roštiljada i tradicionalni grah. Nakon dolaska za zaintresovane učesnike organizovana je šetnja od planinarskog doma u Dubokoj do Hajdučkih vrata koja svjedoče o prirodnim posebnostima i ljepoti Bosne i Hercegovine. Učesnici su imali priliku učestvovati u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima.

pogledano 359 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri