Predstava “San o livadici” izvedena na manifestaciji “Bugojansko proljeće”

Predstava za djecu “ San o livadici” Dječje scene Teatra Fedra jedan je od posljednjih sadržaja ovogodišnje manifestacije “Bugojansko proljeće”.

Adaptaciju teksta dječje spisateljice Nasihe Kapidžić Hadžići i režiju za ovaj pozorišni komad uradila je rukovodilac Fedrine dječje scene Vernesa Manov.

-Mali glumci uspjeli su kroz ovaj pozorišni komad prenijeti snažne poruke do svoje publike, a poruka je da treba čuvati prirodu i uživaju u njoj - istakla je rukovodilac Dječje scene Teatra “Fedra” Vernesa Manov, koja je uradila režiju za ovaj pozorišni komad.

Predstava “San o livadici” će i nakon Bugojanskog proljeća nastaviti živjeti kroz likove koje utjelovljuje 23.mališana Teatra “Ferda”. Ovo je bila posljednja predstava na repertoaru 20.jubilarne manifestacije “Bugojansko proljeće”, koja je uspješno okončana u subotu izložbom slika Hajrudina Hazima Ćišića i dodjelom zahvalnica učesnicima.

pogledano 671 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri