Fondacija CURE: Trening "Sve jednake Sve vidljive"
Bugojno je bilo domaćin trodnevnog treninga na temu  „Sve jednake Sve vidljive“  u organizaciji Fondacije CURE. Na treningu je učestvovalo  i Udruženje "DONNA"  Bugojno  s temom  " Ženske uspješne akcije ". 
Fondacija CURE  prošle godine u Bugojnu je već realizovala trening  o ženskim pravima u okviru projekta „Žensko zagovaranje za rodnu ravnopravnost“, a ovaj put  učesnice su imale priliku upoznati se  s mogućnostima zajedničkog i uspješnog djelovanja u zajednici.
Vildana Džekman, aktivistica, feministkinja Fondacije CURE podsjetila je na dobru saradnju i naredne projekte medju kojima je i projekat „16 Dana aktivizma“ PichWise.
 Udruženje žena oboljelih i liječenih od tumora dojke " DONNA " u  Bugojnu je u proteklom periodu uspješno  realizovalo brojne aktivnost, o čemu je na temu „Ženske uspješne akcije“  na treningu govorila predsjednica DONNE Nihada Hadžić.
Ovakve edukacije, istakla je Hadžić značajne su jer omogućavaju sticanje novih znanja, ali i otvaraju mogućnost za povezivanje žena te njihovo uspješnije djelovanje kako na lokalnom tako i na drugim nivoima s ciljem poboljšanja položaja žena.
O značaju ovakvih treninga govorila je i Jadranka Miličević, direktorica Fondacije CURE te podsjetila na niz zakonskih akata koje su na raspolaganju ženama u ostvarivanju njihovih prava.
Kako je istaknuto tokom treninga u Bugojnu, osnovni cilj projekta jeste kroz proces umrežavanja i zagovaranja osigurati socijalnu pravdu za žene različite dobne, socijalne, nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti u malim tačno određenim lokalnim zajednicama. 
pogledano 801 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri