Otvorena izložba sportske fotografije  Huseina Šljive

U Likovnoj galeriji KSC Bugojno otvorena je izložba sportske fotografije autora Huseina Šljive. Izložba je upriličena u sklopu Dana općine Bugojno.

Svojim angažovanim fotografijama Husein Šljivo postao je dio sportskog ambijenta i života koji je našao svoje omiljeno mjesto u društvu bugojanskih sportskih krugova. Uvodne riječi o samoj izložbi iznijeli su u ime KSC-a Vahid Duraković i Mirza Idrizović. Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić izložbu je proglasio otvorenom, a akratko se obratio i sam autor izložbe.

Ovom prilikom je izloženo oko 50 fotografija sa sportskih terena i sportskih događaja održanih u Bugojnu.Ovo je osma samostalna izložba Huseina Šljive. Iza sebe ima oko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.Učestvovao je na više likovnih i foto kolonija te realizirao likovne kolonije u Prozoru i Dane fotografije Bosne i Hercegovine. Dobitnik je nekoliko nagrada te član više likovnih udruženja u zemlji i inostranstvu.

pogledano 590 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri