"Ramazanske noći" u Bugojnu:

Protekle tri večeri u Bugojnu bile su u znaku manifestacije "Ramazanske noći", koja je privukla veliku pažnju građana, odnosno vjernika s područja Medžlisa IZ Bugojno.

 

Manifestacija je počela u petak navečer nakon teravih-namaza ispred Sultan-Ahmedove džamije.

Članice bugojanskog Aktiva žena “Asr” izvele su nekoliko ilahija, a gost je bio student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Ajdin Hasanić, široj javnosti poznat kao tvorac serijala “Miris Ramazana”, te više kratkometražnih filmova.

Između ostalih, filma “Ugašena mladost “, koji je posvećen tragično nastradalim studenticama Editi Malkoč i Selmi Agić, te drugim osobama koje su izgubile život u saobraćajnim nesrećama.

Gost “Ramazanskih noći” u subotu bio je poznati bh pjevač i izvođač ilahija i sevdalinki Armin Muzaferija, dok su sinoć prigodan program izveli članovi hora “Preporod” iz Sarajeva.

Organizator manifestacije bio je Medžlis IZ Bugojno, u saradnji s Općinom koja je, po riječima hfz Mahira Ramića, podržala "noći ilahija, kasida, ugodnog i prijatnog razgovora, dijaloga i druženja”.

-Željeli smo da našim džematlijama, koji tokom ramazana poste, ustručavaju se od jela, pića i drugih užitaka, omogućimo da razgale dušu poslije teravije, ovdje ispred džamije Sultan-Ahmed. Želimo, također, da ova manifestacija bude prepoznatljiva i da nam svima ramazan ostane u lijepom sjećanju - naglasio je.

pogledano 549 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri