Asocijacija mladih SDA Bugojno organizovala veliki omladinski iftar

Asocijacija mladih SDA Bugojno u restoranu Memix priredila je veliki omladinski iftar na kojem je prisustvovalo više od 1000 članova Asocijacije kao i simpatizera ove stranke.

Bila je ovo ujedno i prilika da se na jednom mjestu okupe mladi, te da u duhu mjeseca Ramazana podijele radost sa svojim prijateljima. Cilj je bio da se bolje upoznaju i druže.

Iftaru je prisustvovala i predsjednica OO SDA Bugojno i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović koja je ovom prilikom istakla:

„Raduje me zaista, da SDA ima jednu generaciju mladih ljudi koja njeguje svoj identitet, njeguju svoju vjeru i svoju tradiciju. Za nas je mjesec ramazan jedan od najznačajnijih mjeseci kada smo izloženi iskušenju i odricanju, ali isto tako i mjesec ramazan je mjesec kada se duhovno nadopunjujemo, stičemo novu snagu kroz odricanje."

Iftar je protekao u ugodnoj atmosferi. Asocijacija mladih SDA i u narednom periodu realizovat će brojne aktivnosti kako bi život mladih i ostalih građana Bugojna bio što bolji.

pogledano 329 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri