Ramazanski bajram u Bugojnu - raznovrsni sadržaji

Ramazanski Bajram na području MIZ Bugojna bit će obilježen nizom prigodnih sadržaja.

Bajram - namaz klanja se u 5 sati i 45 minuta. Prvi od sadržaja je vatromet koji će biti upriličen večeras, nakon jacija - namaza iznad KC Princeze Dževhere.

Ramazanski bajram je jedan od najradosnijih blagdana, a na području MIZ Bajram - namaz bit će klanjan u svim džamijama. Najveći broj vjernika očekuje se u Sultan Ahmedovoj džamiji i u KC Princeze Dževhere.

Tradicionalni bajramski prijem planiran je prvog dana Bajrama u 9:00 sati u Motelu Heko.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida. U subotu, na mnogim bosanskim spomen- šehidskim mezarjima i haremima učenjem Kur'ana bit će iskazana počast i upućena dova pred duše šehida.

Na Centralnom šehidskom mezarju u našem gradu u 9:00 sati, biće proučena Fatiha i dova pred duše svih šehida, koji su poginuli braneći državu od agresije u periodu 1992-1995. godine. Nakon toga, bit će organizovane posjete mezarjima u Jakliću, Vrbanji, Gračanici, Donjićima, Udurlijama, Kotezima i Ždralovićima. U 12:45 sati, u svim džamijama bit će proučen Jasini šerif i dova, u znak sjećanja na sve bugojanske šehide.

Pored toga, U MZ Vesela bit će otvoreno šehidsko spomen-obilježje, koje će trajno podsjećati na 30 poginulih boraca - šehida Vesele.

pogledano 539 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri