Maturanti STŠ Bugojno dobili diplome

Svečano je sinoć bilo u Pozorišnoj dvorani KSC-a Bugojno.Maturantima Sednje tehničke škole su podijeljene diplome.

Diplome o uspješno okončanom procesu obrazovanja dobilo je 105 maturanata 51.generacije Srednje tehničke škole Bugojno. Među njima je 18 učenika koji su odličnim uspijehom završili četvrti razred srednje škole,12 maturanata ima,zaključne, sve petice od prvog do četvrtog razreda dok su tri učenika generacije:Safija Hubljar ,Mirza Učambarlić i Mersima Muminović.Njima su uručena i posebna priznanja.

Ispred Srednje tehničke škole Bugojno,prisutne je pozdravio direktor ove obrazovne ustanove Nahid Šupić,navodeći tom prilikom,da je iz klupa ove srednje obrazovne ustanove izašlo 105 učenika,koji su bili raspoređeni u pet odjeljenja, četiri struke i pet obrazovnih profila.

-Maturanti su se školovali za zvanja:ekonomski tehničar, mašinski tehničar-konstruktor na računarima, elektrotehničar računarske tehnike i automatike , elektrotehničar energetike -obnovljivih izvora energije i elektronike i građevinski tehničar-kazao je Šupić.

Tokom svečanosti prisutni su pogledali i film generacije, dok je pismo maturanata pročitala Edna Kadunić. U zabavnom dijelu programa učestvovao je i  Rijad Rahmanović .

pogledano 475 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri