Sastanak u Župnom uredu povodom završetka službe župnika  fra Zorana Tadića

Danas je općinska delegacija na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem te glavnim imamom MIZ Bugojno, posjetila Župni ured u Bugojnu. Povod je bio odlazak župnika , fra Zorana Tadića, na novu službu u Austriju. Ovom prilikom izrazili su obostrano zadovoljstvo na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji.

Tzv. oproštajnom sastanku u bugojanskom župnom uredu prisustvovali su i predsjedavajući OV Igor Vrljić te vijećnik u Općinskom vijeću Bugojno Miroslav Zelić. Načelnik kao i svi ostali učesnici sastanka i ujedno pijema kod župnika, istakli su na prvom mjestu zahvalnost fra Zoranu Tadiću za sve učinjeno, posebno kada je u pitanju suživot na ovim prostorima, u znak čega su mu uručili i prigodan poklon. Takođe, poželjeli su mu sve najbolje u novoj službi izvan BIH-ne.

Fra Zoran Tadić je dužnost župnika Crkve sv Ante Padovanskog obavljao u posljednjih 6 godina i kako kaže odlazi na novu službu zahvalan bugojancima, svima zbog kojih će mu boravak u ovom gradu ostati u lijepom sjećanju. Posebno je istakao uspješnu i prijateljsku saradnju sa predstavnicima općine ali I vjerskim zajednicama , što potvrdjuje i osnivanje Medjureligijskog vijeća u Bugojnu čiji rad je rezultirao brojnim uspješno realiziranim projektima. Zaželio je ovom prilikom i uspješan rad novom župniku crkve sv Ante Padovanskog u Bugojnu, fra Hrvoju Radiću.

pogledano 650 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri