"Korak po korak" novi projekat Eko Elementa Bugojno

Udruženje građana „Eko Element“ Bugojno počinje sa implementacijom projekta „Korak po korak – osnaživanje žena prezentacijom okolišnih političkih mogućnosti sa praktičnom primjenom u Gornjevrbaskoj dolini“. Ovo je drugi projekat iz programa osnaživanja žena u BiH koji je podržala Američka ambasada u BiH, u partnerstvu sa Općinom Bugojno, a implementiraće se na području Gornjevrbaske regije.

Cilj projekta je političko osnaživanje žena i njihovo aktivnije uključenje u društveni život kroz političke aktivnosti i djelovanje. U Bosni i Hercegovini ne postoji ekološka politička stranka, dok ekologija otvara velike mogućnosti za politički angažman žena.

Učešće žena kao marginalizovane grupe u političkom životu je vrlo ograničeno. Zbog toga je neophodno razjasniti i podržati žensku populaciju u cilju jačanja njihovog političkog i društvenog angažovanja u oblasti okoliša. 

Ciljna grupa, a ujedno i korisnici projekta su aktivistkinje ženskih NVO iz ekoloških i drugih organizacija, sportskih klubova, školskih organizacija, raznih specifičnih ženskih organizacija, naglasio je Boris Jokić, izvršni direktor Eko Elementa Bugojno.

Ovim projektom nastoji se predstaviti angažman žena kroz praktično političko djelovanje u oblasti okoliša. U okviru projekta provodi se i istraživanje o učešću žena u političkom aktivizmu u Gornjevrbaskoj regiji.

pogledano 796 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri