Općinu Bugojno posjetila visoka delagacija FBiH

Visoka delagacija Federacije BiH-ne, predvođena predsjednikom Marinkom Čavarom i potpredsjednicom Melikom Mahmutbegović, boravila je danas u radnoj posjeti općini Bugojno.

Pored čelnih ljudi Federacije BiH-ne, predsjednika Čavare i potpredsjednice Mahmutbegović sastanak sa načelnikom Općine Hasnom Ajkunićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Igorom Vrljićem prisustvovao je i federalni minister prostornog uređenja Josip Martić, te predstavnici bugojanske podružnice HKD “Napredak”, na čelu sa predsjednicom Dubravkom Vukadin.

Sastanak je održan iza zatvorenih vrata a po okončanju predsjenik Čavara i potpredsjednica Mahmutbegović su istakli kako se razgovaralo o infrastrukturnim projektima vezanim za općinu Bugojno , poput zaobilaznice i rekonstrukcije mosta preko rijeke Vrbas, odnosno potrebi ubrzanja njihove realizacije. Također su naglasili kako je potpisan i ugovor o utopljavanju zgrade Hravatskog doma , projektu koji će sa nivoa Federacije BiH-ne biti podržan sa 50 000 KM.

U ime bugojanske podružnice Napretka čelnim ljudima zahvalila se predsjednica ovog Društva Dubravka Vukadin.

Predsjedavajući Vijeća Igor Vrljić i načelnik Općine Hasan Ajkunić u svojim obraćanjima su istakli kako se sastankom pokazalo da lokalna vlast ima značajne projekte koji su prepoznati od vrha Federacije BiH-ne. Uz navedene projekte načelnik Ajkunić je istakao kako je ovom prilikom bilo riječi i projektu pokretanja rudnika uglja na području općine Bugojno.

pogledano 1213 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri