Potpredsjednica Federacije BiH otvorila Smotru folklora u Bugojnu

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović sinoć je u Bugojnu otvorila 17. smotru folklora, koja je organizovana  u sklopu programa ovogodišnjih „Dana Ajvatovice“.

 

-Ovo večeras je smotra folklora, ali i smotra naše tradicije. Naša je obaveza da čuvamo tradiciju, i ja želim da se zahvalim svima onima koji su došli da svojim prisustvom uveličaju ovu večerašnju manifestaciju - kazala je.

Posebu zahvalost uputila je organizatorima manifestacije i svima onima koji su doprinijeli da ona bude impozantna.

- To su Muftijstvo travničko s muftijom Ahmedom ef. Adilovićem na čelu, Općina Bugojno i načelnik Hasan Ajkunić, i naš Enes Šehić koji dugotrajno vodi borbu da folklor poprimi onaj značaj kakav treba da ima - naglasila je Mahmutbegović.

Svim gostima bugojanske smotre poželjela je da ponesu lijepe uspomene iz našeg grada, te da i ubuduće „grade prijateljstva kroz druženje, pjesmu i igru“.

Uime organizatora događaja, prisutne je pozdravio umjetnički rukovodilac Gradskog folklornog ansambla „Bugojno“ Enes Šehić, a prigodnim riječima se, kao izaslanik travničkog muftije, obratio i glavni imam u Bugojnu Vehid ef. Arnaut, kao i bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

Uz članove GFA „Bugojno“ u zvaničnom programu Smotre nastupili su KUD „Bosnia folk“ Zenica, KUD „Igman“ Hadžići, KUD „Izvor 08“ Kiseljak, KUD „Maglaj“ iz istoimenog grada, KUD „Mladost“ iz Kotorskog kod Doboja, KUD „Karaula“ Travnik, i KUD „Crven fesić“ iz Visokog.

Smotri je prethodio defile učesnika kroz centar grada, a po prvi put je organizovana i njihova posjeta Pruscu kod Donjeg Vakufa, gdje će 1. jula biti upriličena završna manifestacija 508. "Dana Ajvatovice".

pogledano 541 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri