JU Opća bolnica Bugojno dobila savremeni aparat za anesteziju

JU Opća bolnica Bugojno danas je dobila aparat za anesteziju što će omogućiti nastavak operativnih zahvata u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Riječ je o najsavremenijem aparatu za anesteziju, za koji je sredstva obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

Nakon što je završena tenderska i druga neophodna procedura, apart je od danas stavljen na raspolaganje bolničkom osoblju, ali i pacijentima sa ove regije. Vrijednost ovog savremenog aparat je oko 80.000 KM.

-Dotrajala oprema jedan je od razloga što su operativni zahvati u bolnici izvjesno vrijeme prekinuti. U fazi je nabavka i laparoskopskog stuba čime bi se ponovno obavljale i laparoskopske operacije koje smo ranije uspješno obavljali. Do sada smo u Općoj bolnici uradili oko 5.000 operacija, a posebno smo u BiH bili prepoznati po operacijama dojke. Nabavkom opreme stvorit će se preduslovi za ponovno stavljanje u funkciju operacione sale, a postoje i dogovori sa hirurzima koji su spremni ovdje raditi - istakla je potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

V.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno dr Berka Begović i dr Irma Nuhefendić, specijalista anesteziolog ovom prilikom izrazila su zadovoljstvo što su nabavkom aparata stvoreni preduslovi za nastavak operativnih zahvata, te je podignut nivo sigurnosti i kvalitete usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zahvalile su potpredsjednici Mahmutbegović na ovoj značajnoj donaciji.

-Ovo je za našu bolnicu veliki dan, puštamo u rad novi aparat za anesteziju čija je vrijednost oko 80.000 KM. Sredstva je obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, kojoj se neizmjerno zahvaljujemo - kazala je dr Berka Begović, v.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno.

Ovom prilikom zahvalila se svima koji su prepoznali značaj ove bolnice i svojim donacijama pomogli njen rad.

pogledano 1048 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri