Pogledajte novo izdanje emisije "Poljoprivreda Gornjovrbaske regije"

U novoj emisiji „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“ objavljujemo priču naše sugrađanke Amre Ugarak, koja se već trinaest godina bavi uzgojem jagodičastog voća.

 

Na parcelama u Veseloj i Vrpeči posjeduje zasade više sorti malina, te crne ribizle. Godina, kaže, nikada nije bila rodnija, međutim zbog problema s otkupom, ni gora. Poput mnogih drugih malinara s područja bugojanske općine, koji su ogorčeni stanjem u kojem su se našli, trenutnim odnosom otkupljivača i inertnošću vlasti da na vrijeme reaguje i učini nešto po tom pitanju, odlučila je iskrčiti jedan dio malinjaka. Smatra da je malinarstvo na izdisaju, nakon veoma uspješnih godina u kojima su ostvareni milionski prihodi u oblasti kojoj su poljoprivredni stručnjaci ne tako davno prognozirali optimističnu i svijetlu budućnost.

Priču koju smo zabilježili u malinjacima Amre Ugarak pogledajte u programu TV Bugojno u nedjelju (15. juli), od 18.30 sati. Urednica emisije: Mevlida Ridžal, snimatelj: Ilijaz Fazlibegović, montaža i grafička obrada: Jasmin Kaniža.

pogledano 1609 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri