U subotu otvorenje džamije Karalinka

Sutra će na svečan način u naselju Karalinka biti otvorena džamija za čiju je izgradnju kamen temeljac postavljen 10. februara ove godine.

Vrijednost projekta, koji je finansirao Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata je 138.000 KM. Džamija smještena uz magistralni put Bugojno – Kupres nalazi se na površini od 175 metara kvadratnih.

Visina munare je 25 metara. U sklopu džamije je i mektebska prostorija, abdesthana i imamska soba. Svečanost otvorenja džamije Karalinka zakazana je za 12 sati, a očekuje se da joj prisustvuju predstavnici Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, muftijstva travničkog i predstavnici donatora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Oni će uz predstavnike Medžlisa IZ Bugojno i svečano otvoriti ovu džamiju. Crveni polumjesec u Bosni i Hercegovini, je već finansirao izgradnju tri džamije na području bugojanskog medžlisa, u Milanovićima, Pavicama i Vučipolju.

pogledano 435 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri