Jezero Zanesovići sve atraktivnije za ribare i kupače

Jezero Zanesovići kod Bugojna postaje sve atraktivnije za ribare, ali i za sve ostale ljubitelje prirode i građane, koji ovo mjesto posjećuju kako bi se okupali i osvježili u vrelim ljetnim danima.

 

Da je tako i da bi ubuduće moglo ponuditi puno više svima koji ga posjećuju potvrdio je predsjednik Sportsko-ribolovnog društva u Bugojnu Derviš Druško.

-Ovo je jedno od najljepših jezera koje je puno ribe, soma, smuđa, amura, šarana, babuške, zlatovčice i drugih, tako da je prava atrakcija za sve naše članove, ali i brojne goste koji ovdje dolaze iz drugih bh sredina – kazao je Druško.

Upravo zbog bogatog ribljeg fonda, ali i druženja s ribarima iz Bugojna i okolnih mjesta, te prirode koja se rijetko gdje može vidjeti, jezero Zanesovići posjetio je i Sead Deljkić iz Busovače.

-Kolega Bajro Polutan i ja došli smo prvi put. Sviđa nam se, društvo je dobro, a okolina fantastična. Planiramo dolaziti i dalje. Inače, najčešće lovimo ribu na Rami, odnosno Ramskom jezeru – naglasio je.

Dodaje da se ribarenjem bavi već dvadesetak godina, te da je do sada imao nekoliko veoma značajnih trofeja.

–Ulovio sam dosta smuđeva teških u prosjeku oko devet kilograma, ali i dva šarana, koje sam vratio ponovo u vodu. Jedan je bio težak više od 18, a drugi oko 22 kilograma – kazao je Sead Deljkić.

pogledano 988 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri