Bajram namaz u Bugojnu u 6:39 sati

Sutra je Kurban ili Hadži bajram.Centralna bajramska svečanost na području Medžlisa Islamske zajednice Bugojno bit će održana u Kulturnom centru princeze Dževhere.

Bajram-namaz će se klanjati sa početkom u 6:39 sati.

Prema riječima glavnog bugojanskog imama Vehida ef. Arnauta,u svim bugojanskim džamijama,uspješno su izvršene sve pripreme za klanjanje bajram-namaza.

-Kroz zajednički dovu zamolimo Allaha dž.š.da nam se smiluje u velikom danu, tokom kojeg treba da obiđete mezarja,proučite fatihu i podijelite radost Bajrama sa svojim najbližim.Poklonite bajramsko vrijeme drugima,jer tako ćete na najbolji načini sami sebe učiniti boljim.Onaj ko radost umije podijeliti s drugima,sigurno će uživati najviše.Bajram šerif mubarek olsun!"kazao je glavni bugojanski imama Vehida ef. Arnauta.

Sutra,drugog dana Kurban bajrama zakazan je prijem glavnog imama u motelu Heko s početkom u 10 sati. Pored predstavnika Medžlisa islamske zajednice Bugojno ,prijemu će prisustvovati i predstavnici vjerskih zajednica, državnih i političkih organa kao i kulturni i javni radnici.U džematu Vesela,isti dan,nakon podne namaza biće organizovan tradicionalni mevlud.

pogledano 1080 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri