Javni poziv : „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“

Poziv za podnošenje projektnih prijedloga kroz Javni poziv otvoren u okviru zajedničkog projekta Ujedinjenih nacija „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini“

Dragi sugrađani,

Obraćam vam se kako bih vas još jednom podsjetio na činjenice koje su vam, vjerujem, već poznate a vezane su za implementaciju druge faze Projekta Dijalog za budućnost, zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine i tri agencije Ujedinjenih nacija, UNICEF, UNESCO i UNDP, koja je počela tekuće godine u okviru koje je 07. jula 2018. godine otvoren Javni poziv koji se odnosi i na javne institucije (ustanove, organizacije), organizacije civilnog društva (OCD), neformalne grupe i pojedince sa područja općine Bugojno.

Angažman i osnaživanje mladih, fokus na opće dobro, volonterizam, povjerenje, izgradnja mira, interkulturalno (međukulturalno) razumijevanje, interkulturalno (međukulturalno) obrazovanje, poštivanje različitosti, uvažavanje drugih i drugačijih, poboljšanje kvalitete obrazovanja, osnaživanje žena, podrška ranjivim skupinama, teme su i prioritetne oblasti Javnog poziva i sve vas, građane općine Bugojno, posebno mlade i žene, pozivam da se maksimalno angažujete, pripremite i dostavite projektne prijedloge do 14:00 u petak, 31. augusta 2018. godine do kada je Javni poziv otvoren.

Kako ste već i upoznati, Javni poziv i sve informacije vezane za isti, dostupne su putem web stranicewww.un.ba i pozivam vas da ovu stranicu posjetite, detaljno se upoznate sa svim raspoloživim informacijama i putem iste ili putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.preuzmete dokumentaciju o Javnom pozivu.

Ujedno, želim naglasiti da su mediji prepoznati kao jedan od ključnih aktera u dijalogu vezanom za proces izgradnje mira i pozvati predstavnike medija da se aktivno uključe u sve predstojeće aktivnosti i daju puni doprinos promociji mira i uspješnoj realizaciji Projekta u cijelosti.

Dragi sugrađani, na kraju želim izraziti nadu da će projektni prijedlozikoje ćete pripremiti i dostavitido 31. augusta 2018. godine, biti ocijenjeni kao kvalitetni i kao takvi podržani, kao i da će sve projektne aktivnosti na području općine Bugojno biti uspješno realizovane u interesu i na dobrobit cijele zajednice.

S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić, prof.

pogledano 729 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri