Udruženje „Donna“ Bugojno sutra vrši registraciju za „Rice for the cure“

Sutra s početkom u 11 sati na platou BBI banke, Udruženje „Donna“ vršit će registraciju gradjana zainteresiranih za učešće na ovogodišnjoj humanoj manifestaciji Trka/šetnja za zdravlje „Race for the Cure“.

Ova velika manifestacija, koja se održava u 150 gradova širom svijeta, ima za cilj podizanje svijesti javnosti o karcinomu dojke i promociju zdravlja žene. Registracija učesnika, koja će biti držana sutra u Bugojnu, ali i drugim gradovima BiH, košta simboličnih 10 KM. Prikupljeni novac bit će namijenjen za mamografske preglede žena širom BiH, paketiće prve pomoći za novooperisane žene, konsultaivne sastanke s ljekarima ginekolozima i druge aktivnosti usmjerene na pomoć oboljelim , ali i preveniranju ove maligne bolesti.

Ovogodišnja, 11.Trka/šetnja za zdravlje „Rice for the cure“ održat će se u subotu, 30.septembra u Sarajevu, ispred SCC u 11 sati. Iz Udruženja „Donna“ pozivaju gradjane da budu dio ove globalne humane akcije, i svojim prilogom od 10 KM podrže sve one koji se bore protiv ove opake bolesti i sačuvaju svoje zdravlje preventivnim pregledima.

U našoj zemlji „Rice for the cure“se održava od 2008.godine.

pogledano 602 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri