Obavljena registracija učesnika za učešće na ovogodišnjoj manifestaciji "Race for the cure"

Na platou isred BBI banke upriličena je registracija zainteresovanih učesnika za učešće na ovogodišnjoj jedanaestoj po redu humanitarnoj trci/šetnji "Race for the cure." I ove godine akciju je organizovalo Udruženje "Donna" Bugojno.

"Race for the cure" je projekat koji se održava u još 150 gradova širom svijeta i na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti. Registracija za učešće u trci/šetnji košta simboličnih 10 KM, za koje građani dobiju majicu i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju. Prikupljeni novac i ove godine biće usmjeren na mamografske preglede žena širom BiH, paketiće prve pomoći za novooperisane žene, konsultativne sastanke s ljekarima ginekolozima i druge aktivnosti usmjerene na pomoć oboljelim, ali i preveniranju ove maligne bolesti.

Ovu humanu akciju svojim prisustvom podržala je potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović:

"Kada je u pitanju Bugojno i žene koje su sa ovoga prostora mi možemo da se pohvalimo zato što ove  aktivosti traju jako dugo godina i mislim da je ovo udruženje prepoznato i na nivou države Bosne i Hercegovine. Ovo je prilika da čestitam Nihadi koja je predsjednica udruženja ali i svim ženama koje su članice i svima onima koji podržavaju ove aktivnosti. Jasno je da je mjesec oktobar mjesec borbe protiv karcinoma dojke, nažalost karcinom dojke je bolest koja je uzela maha i ono što je značajno i što treba svakako u svakom momentu ponavljati svim ženama,  to je prevencija. Svaka bolest je izlječiva ukoliko se prepozna na vrijeme. Vrijeme otkrivanja karcinoma dojke je presudno da li će žena biti izliječena ili ne."

Predsjednica Udruženja oboljeljelih i liječenih od tumora "Donna" Nihada Hadžić pozvala je sve građane da budu dio ove globalne humane akcije i na taj način podrže sve one koji se bore protiv ove opake bolesti.

Ove godine "Race for the cure" održat će se 30. septembra ispred Sarajevo City Centra.

pogledano 428 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri