Održana kreativna "Ružičasta radionica"

Na platou ispred BBI banke održana je kreativna Ružičasta radionica. Riječ je o projektu koji realizuje neformalna grupa mladih s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima.

Građani su imali priliku da izraze svoju kreativnost i daju doprinos u izradi velikog plakata sa ružičastim simbolima, te tako podrže osobe oboljele i liječene od tumora. Projekat je finansiran od strane Općine Bugojno, Fondacije Mozaik i Udruženja "DONNA" Bugojno. Članice projekta su: dr. Subha Agić-Habib, Lamija Šehić i Amina Karagić.

"Cilj je podizanje svijeti i zdravstvene kulture stanovnika općine Bugojno, a posebno mladih osoba, te kreiranje okruženja za poboljšanje statusa osoba oboljelih i liječenih od tumora. Također, ovim projektom se potiče kreativnost, druženje i timski rad mladih osoba", kazala je između ostalog dr. Subha Agić-Habib, nosilac projekta Ružičasta radionica.

Svjesni izazova i problema sa kojima se susreću osobe oboljele od tumora i njihove porodice u svakodnevnom životu, ovim projektom mladi iz Bugojna žele pomoći u širenju poruke o tumorima i tako doprinijeti stvaranju globalne atmosfere zajedništva u borbi protiv ove opake bolesti.

pogledano 423 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri