RTV Bugojno: Sutra i zvanično počinje predizborna kampanja

Zvanična kampanja za predstojeće Opće izbore 2018. počinje sutra. RTV Bugojno omogućit će svim političkim subjektima registrovanim za kantonalni i federalni nivo da na jednak način prezentiraju svoje programe.

Prema Planu predizborne kampanje u programu RTV Bugojno, svim predstavnicima stranaka, partija, koalicija, nezavisnim kandidatima bit će omogućeno neposredno obraćanje u trajanju do 5 minuta. Neposredna obraćanja emitovat će se radnim danima, od 13. septembra i to u 17:30 u programu Radio Bugojna i u 18:15 u program TV Bugojno.

Tokom predizborne kampanje RTV Bugojno realizovat ći 7 dijaloških emisija UŽIVO. Prva emisija na programu je u utorak, 11 septembra u 21:00 sat.

Od 07. septembra na programu RTV Bugojno realizirat će se, svakim danom izuzev nedjelje, Izborna hronika.

Na programu TV Bugojno Izborna hronika bit će emitirana odmah nakon Informatora koji počinje u 19 sati a na programu Radio Bugojna odmah nakon Dnevnog informatora koji počinje u 18 sati, odnosno subotom, Sedmičnog informatora. Izborne hronike se ne repriziraju.

RTV Bugojno utvrdila je da izvještaji sa predizbornih skupova i press konferencija traju najduže 120 sec. a da dužina saopćenja za javnost ne prelazi dužinu od 90 sec.

Žrijebanjem je utvrdjen i raspored snimanja i emitovanja neposrednih obraćanja, kao i učešća u debatnim emisijama u programu RTV Bugojno. Medijski prostor politički subjekti mogu iskoristiti i za plaćeni politički marketing.

 

 

pogledano 646 puta
Označeno
Snimi dodatak

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri