Sve spremno za  izbore u  Bugojnu

Danas se završava predizborna kampanja za predstojeće Opće izbore u našoj zemlji, a koji će biti provedeni u nedjelju 07. oktobra.

Predsjednik Općinske izborne komisije Bugojno Mirza Ibrahimović potvrdio je da su okončane sve pripreme za uspješnu provedbu izbornog procesa na području naše općine.

Pravo glasa na predstojećim Općim izborima 07. oktobra na području općine Bugojno ima 29 305 građana koji su upisani u Opći birački spisak. Putem pošte za općinu Bugojno pravo galasa imaju 643 potvrđena birača. Za posmatranje izbornog procesa 15 političkih subjekata na području Bugojna prijavilo je, a Općinska izborna komisija akreditovala 606 posamatrača. Izborni proces pratit će i 33 posmatrača ispred udruženja i NVO “Pod lupom”.

Na dan izbora na području Bugojna biti otvoreno ukupno 46 biračkih mjesta. Biračko pravo građani će moći ostvariti na nekom od 42 redovna biračka mjesta ili na jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićim. Općinska izborna komisija angažovat će i dva mobilna tima koji će omogućiti glasačko pravo građanima koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti napuštati svoje kuće i stanove.Na dan izbora na području Bugojna biće otvoreno i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, na kojem će glasati raseljena lica.

Sutra u 7,00 sati nastupa predizborbna šutnja, a sva biračka mjesta na području općine Bugojno biće otvorena u nedjelju od 7,00 do 19,00 sati.

pogledano 628 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri