Općina Bugojno: Sretan Dan učitelja

U ime općine Bugojno i u svoje lično ime , upućujem iskrene čestitke povodom 5. oktobra, Svjetskog dana učitelja, svim prosvjetnim radnicima bugojanskih osnovnih i srednjih škola, kao i svim vaspitačima u predškolskim ustanovama.

Svjesni težine, odgovornosti i uslova u kojima obavljate ovu plemenitu profesiju, vi ste se, prvenstveno iz plemenitih razloga, opredjelili da učestvujete u misiji odgoja i obrazovanja budućih naraštaja koji će uskoro voditi ovu zajednicu. Iako ti uslovi u kojima djelujete nisu idealni, a vaš rad nije dovoljno vrednovan, znam kako, unatoč tome, ulažete maksimalne napore u obrazovanju i odgoju svakoga učenika, i to na način da ih ne odgajate za vrijeme u kojem vi živite, već za vrijeme u kojem će oni živjeti. Zato Vam upućujem iskrene čestitke i pozivam Vas da na tom putu istrajete. Čestitajući Vam još jednom ovaj Vaš praznik želim da i dalje u Vašem radu preovladava mudrost u pristupu ovom plemenitom pozivu, zadržavajući u njemu ono što je i do sada bilo dobro i uvažavajući iskustva koja treba da nas dovedu iz dobrog u odlučni obrazovni sistem.

Želim Vam da i dalje stručno i s ljubavlju obavljate svoj plemeniti posao i budete najbolji nastavnici na svijetu.

S poštovanjem,

                                                                                           OPĆINSKI NAČELNIK

                                                                                             Hasan Ajkunić, prof.

pogledano 427 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri