MZ Gračanica Bugojno: Asfaltiranje puta u Kordićima u završnoj fazi

Projekat asfaltiranja putnog pravca koji vodi prema naselju Koridići u završnoj je fazi. Vrijednost projekta kreće se oko 400 000 KM, a sredstva su većim dijelom osigurana iz Budžeta Općine Bugojno, s kantonalnog nivoa te djelomično uz podršku stanovnika.

Projekat je pokrenut prije 2 godine, a kako ističe Adis Mašić, direktor JP za stambeno - komunalne poslove i lokalne puteve u završnoj je fazi.
- Radi se o asfaltiranju puta od naselja Gračanica do naselja Kordići, a u prethodnom periodu uradjen je i dio puta od Kordića u pravcu Bunte.
Bit će uradjeno oko 3 km asfaltnog puta širine 4 metra i debljine 7 cm, i do završetka je ostalo još 600 metara. U proteklih 5 dana ugradjeno je oko 600 tona asfalta. Sredstva su osigurana u Budžetu Općine Bugojno, 28 000 je obezbijedjeno s kantonalnog nivoa, a mještani su osigurali oko 10 000 KM- istakao je Mašić
Lijepo vrijeme pogoduje nastavku radova i na drugim dionicama.
- Kreće se s radovima u MZ Glavice, naselju Spahići. Uslijedit će radovi u MZ Kula, u naselju Donja Kula u vrijednosti od 60 000 KM, zatim u MZ Vesela, naselje Bevrnjići i put na području naselja Čese.U toku je i projekat asfaltiranja puta u MZ Rovna u naselje Mlive.
Potpisani su i ugovori za realizaciju projekata u naselju Drvetine i u Novom Naselju, i putevi će biti asfaltirani u narednim danima, a na području Čipuljića u toku su pripreme za postavljanje trotoara. Kada se imaju u vidu svi ovi projekti, u infrastrukturu će biti uloženo oko milion konvertibilnih maraka - naglasio je Mašić.
Kako je istakao Adnan Bašić, član Regionalnog razvojnog tima, riječ je o timskom radu koji daje pozitivne rezultate na terenu.
-Zajedničkim djelovanjem općinskog vijeća, načelnika općine uz podršku predstavnika s kantonalnog i federalnog nivoa, obezbijedjeni su bolji uslovi za život i uskoro na području Bugojna neće biti dijelova koji nisu uredjeni - naglasio je Bašić.
Uz lakši pristup naseljima, kvalitetna infrastrukturna povezanost omogućava i razvoj drugih potencijala poput turizma i Bugojno čini atraktivnijim područjem za različita ulaganja

pogledano 443 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri