MZ Rovna: Počeli radovi na asfaltiranju puta Ljubnić-Mlive

U MZ Rovna, počeli su radovi na asfaltiranju puta na dionici Ljubnić-Mlive. Za asfaltiranje ove dionice u dužini 1km izdvojeno je 76 000 KM. 

Asfaltiranjem puta od naselja Ljubnić do Mliva poboljšat će se stanje putne i komunalne infrastrukture, kada je u pitanju ova mjesna zajednica. Kako je istakao Adis Mašić, direktor JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve, sa završetkom ovog projekta, u planu je realizacija još nekoliko projekata na području naše općine. 

Projekat je podržan od strane, lokalnog, kantonalnog i federalnog nivoa. Današnjem obilasku, prisustvovao je i zastupnik u Skupštini SBK-a Amir Šećibović. On je ovom prilikom dodao, kako je glavni cilj obilaska mjesnih zajednica omogućavanje brže i lakše komunikacije mještanima ruralnih područja. 

Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, radovi bi trebali biti zavrseni za 15 dana.

Ovaj projekat promijenit će život mještana naselja Rovna na bolje te im olakšati kretanje ovom dionicom, ali i obavljanje svakodnevnih obaveza.

pogledano 296 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri