U Bugojnu glasao 15 881 birač

Na području bugojanske općine na Općim izborima u našoj zemlji glasalo je 15 881 birač s pravom glasa ili 54,19 %.

Biračka mjesta su po riječima predsjednika OIK-a Mirze Ibrahimovića,  zatvorena na vrijeme, u 19 sati, izuzev biračko mjesto u MZ Kopčić, gdje je u toku dana registrovan zastoj u glasanju u trajanju od 20 minuta zbog narušavanja javnog reda i mira ispred biračkog mjesta.

Inače, pravo glasa na području općine Bugojno imalo 29 305 građana koji su upisani u Opći birački spisak. Putem pošte za općinu Bugojno pravo galasa imala su 643 potvrđena birača. Za posmatranje izbornog procesa 15 političkih subjekata na području Bugojna prijavilo je, a Općinska izborna komisija akreditovala 606 posamatrača.

Izborni proces pratila su i 33 posmatrača ispred udruženja i NVO “Pod lupom”. Na dan izbora na području Bugojna građani su mogli glasati na ukupno 46 biračkih mjesta. Biračko pravo građani su mogli ostvariti na nekom od 42 redovna biračka mjesta ili na jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićim.

pogledano 836 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri