RTV Bugojno: Izbori 2018.
RTV Bugojno je u proteklih mjesec dana realizovala poseban program posvećen predizbornoj kampanji. Specijalni program posvećen izborima, realizovan je 7. oktobra u u programu Radio Bugojna i TV Bugojno.
Svim političkim subjektima i ovaj put ponudjena je ista mogućnost prezentacije,  bilo da je riječ o praćenju planiranih aktivnosti, emitovanju saopćenja, učešću u debatnim emisijama ili korištenju termina u političkom marketingu, a u skladu s pravilima RAK-a.
Reporterske ekipe pored Bugojna, pratile su aktivnosti političkih subjekata  i na području Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Donjeg Vakufa. 
 7. Oktobra, realizovan je i specijalni program. Već od 7 sati slušaoci Radio Bugojna  imali su priliku dobiti informacije iz prve ruke o toku izbornog procesa  u Bugojnu, Gornjem Vakufu – Uskoplju i Donjem Vakufu, ali i u cijeloj BiH.
Televizija Bugojno program uživo emitovala je od 13:00 do 20:00 sati. Reporterske ekipe posjetile su gotovo sva biračka mjesta na području Bugojna, a posebni izvještaji pripremani su i u Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu- Uskoplju.
Tokom TV programa pripremljeno je i emitovano oko 50 priloga s terena, od otvaranja do zatvaranja biračkih mjesta,  što dovoljno govori o angažmanu uposlenika i pružanju pravovremene informacije. 
Hvala našim gledaocima i slušaocima na povjerenju. 
 
pogledano 903 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri