Otkriva se spomen obilježje Selmi i Editi u Sarajevu

Sutra će biti obilježena druga godišnjica od smrti dvije studentice Selme Agić iz našeg grada i Edite Malkoč iz Bosanske Krupe, koje je 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prelazu u Sarajevu udario Sanjin Sefić, automobilom, koje se kretalo velikom brzinom, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.

Ovim povodom ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu, sutra će biti otkriveno spomen obilježje za Selmu i Editu. Za sugrađane koji žele prisustvovati ovom događaju obezbijeđen je autobusni prijevoz s platoa KSC - a u 13 sati.

Inače, Sanjin Sefić, krajem septembra osuđen je na 14 i po godina zatvora prvostepenom presudom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu.

Sudsko vijeće proglasilo je Sefića krivim po obje tačke optužnice, odnosno za počinjenje dva teška krivična djela, protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom stradanja dvije osobe i neukazivanja pomoći nakon saobraćajne nesreće.

pogledano 631 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri