Prva osnovna škola Jaklić: "Dani kruha i plodova zemlje"

Prva osnovna škola Jaklić Bugojno i ove godine bila je domaćin tradicionalne manifestacije "Dani kruha i plodova zemlje". Uz prigodan program, organizovana je zanimljiva izložba peciva, kolača i ostalih plodova zemlje.

Manifestacija "Dani kruha i plodova zemlje" obilježava se u oktobru, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima.

Datum dana kruha povezan je sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke različitosti.

Učenici Prve osnovne škole Jaklić Bugojno, u holu škole uz prisustvo roditelja i nastavnika, izveli su recitacije koje slave plodove zemlje.

Sestra Ivana Džambas ovom prilikom ukazala je na važnost obilježavanja Dana kruha: "Sam čin lomljenja kruha predstavlja ujedinjenje što dovodi do stvaranja zajednice, a upravo je cilj obilježavanja Dana kruha da jedni drugima budemo kruh, u narodu poznatije kao budi dobar kao kruh."

Učenici Prve osnovne škole Jaklić Bugojno pripremili su bogatu ponudu peciva, kolača i ostalih plodova zemlje.

Obilježavanje Dana kruha služi kako bi se kod djece probudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi njihovi vršnjaci gladni. Dan kruha, završen je obilaskom izložbe zanimljivih peciva koju su učenici pripremili zajedno sa svojim roditeljima.

pogledano 653 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri