Pogledajte novo izdanje emisije "Poljoprivreda Gornjovrbaske regije"

Tone kupusa bit će i ove jeseni ubrane s njiva u gornjovakufskim naseljima Dražev Dolac i Duratbegović Dolac, u kojima se ova poljoprivredna kultura tradicionalna uzgaja već desetljećima.

 

Ekipa emisije „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“ posjetila je ova naselja i, tom prilikom, zabilježila zanimljive priče poljoprivrednika.

Naši sagovornici bili su Amela Duvnjak, Rabija, Safet Šišić, Ulfeta Prijić i Hatidža Bektić.

Kazali su nam, između ostalog, da je kupus dobro rodio, i da je njegov kvalitet odličan. Međutim, kao i svih ranijih godina, brinu hoće li uspjeti prodati sve proizvedene količine, s obzirom da s dosadašnjom prodajom nisu baš zadovoljni.

Također, smatraju kako bi najbolje bilo kada bi se na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, odnosno Srednjobosanskog kantona, otvorila tvornica koja bi otkupljivala kupus, proizveden na tlu Gornjovrbaske regije.

Emisija je na programu TV Bugojno u nedjelju, 21.oktobra, u redovnom terminu od 18.30 sati.

Urednica: Mevlida Ridžal, snimatelj: Ilijaz Fazlibegović, montaža: Amer Hozić.

pogledano 1986 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri