Projekt „Fitnes na otvorenom“

U omladinskom parku u Bugojnu počela je realizacija projekta Izazov zdravog življenja (Fit Living Challenge) u sklopu kojeg je u toku izgradnja Street workout parka – Fitnes na otvorenom.

Implementator projekta je Univerzalna škola sporta, a izvođač radova JP za stambeno komunalne poslove i lokalne puteve Bugojno. Radovi bi trebali biti okončani do 15. novembra. Projektom vrijednim 49.700 KM rukovodi BHRI tim (Bosnia and Herzegovina resillience initiative). Projekt će se realizirati po fazama.

U toku je prva faza u okviru koje su završeni neki zemljani radovi, te postavljeno dvanaest vorkaut sprava. -Drugom fazom predviđeno je evidentiranje svih zainteresiranih za korištenje besplatnih treninga u street vorkout-a, koje će voditi licencirani treneri i profesori sporta.Treća etapa predviđa edukacijska predavanja i treninge od strane eminentnih predavača iz oblasti fitnesa, dok završna faza podrazumijeva izvođenje tromjesečnih besplatnih treninga za sve polaznike u workout disciplinama – kaže koordinator projekta profesor zdravstvenog odgoja i sporta Sejdin Mustafica.

Naglašava kako je učešće u ovom projektu, koji promovira zdrav način života, otvoreno za sve građane Bugojna, bez obzira na spol, fizičku spremu, dob, religijsko, političko ili neko drugo opredijeljenje. -Mi želimo oživiti ovaj park.

Pominje se i izgradnja jednog dječijeg igrališta na ovom lokalitetu, koje će se odlično ukomponovati u ovaj ambijent. Uz to pozvao bih i sve mlade ljude , koji imaju slične projekte da ih delegiraju i pristupe njihovoj realizaciji i tako naprave pozitivnu priču u svojoj lokalnoj zajednici – ističe Mustafica.

Projekt je, naglašava, predvidio za sve učesnike besplatne majice, usluge trenera, boca za vodu i drugih neophodnih rekvizit. U Univerzalnoj školi sporta očekuju da će ovaj vid zdravog bavljenja sportom naići na značajan interes stanovnika Bugojna.

pogledano 1424 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri