OMŠ Bugojno upisala 112 učenika u novoj školskoj godini

Osnovna muzička škola Bugojno u novoj školskoj godini upisala je 112 učenika od I-VI razreda. Učenici su i ove godine raspoređeni u četiri odsjeka i to odsjek klavira, violine, harmonike i gitare.

OMŠ Bugojno, kroz svoj dugogodišnji rad ostvarila je brojne uspjehe što potvrđuju brojne diplome sa takmičenja kojima su ispunjene prostorije škole. Tradicionalno, svake godine, škola organizuje koncerte i javne nastupe koji omogućavaju učenicima da se kroz razne muzičke repertoare predstave na takmičenjima.

Prema riječima direktorice OMŠ Ifete Šečić, vidljivi su pomaci i u posjetama osnovnih škola, što je posebno raduje, jer na taj način učenici imaju priliku da prisustvuju časovima i na licu mjesta vide kako funkcioniše rad OMŠ koja iz godine u godinu bilježi samo pozitivne rezultate.

OMŠ Bugojno, od svog osnivanja do danas, iznjedrila je veliki broj učenika, koji su svoje dalje školovanje nastavili u muzičkom smjeru ali kroz srednje muzičke škole i akademije. Ne sumnjamo da će i generacija učenika upisanih u 2018./2019. godini tokom godine, ostvariti uspješne rezultate kao što je to bio i trend ranijih godina.

pogledano 598 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri