Održana promocija "Biltena sportskih kolektiva Općine Bugojno za 2018. godinu"

U Kristalnoj sali Općine Bugojno, održana je promocija “Biltena sportskih kolektiva Općine Bugojno za 2018. godinu.“ Radi se o projektu Međunarodne organizacije za migracije, pod nazivom „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ a koji su realizovali mladi iz našeg grada: Ahmed Kišija, Dženita Vilajet, Ema Cetin i Mirza Balihodžić u saradnji sa sportskim kolektivima naše općine.

Bilten sportskih kolektiva je potreba svih sportista i sportskih kolektiva Općine Bugojno ali i njenih građana. Kompletan sportski potencijal sadržan je u biltenu i kao takav omogućava čitaocima da se informišu o radu sportskih kolektiva, a mladima nudi uvid u svaki kolektiv kojem se mogu i priključiti. Oni koji čine projekat ovakvim kakav jest jesu upravo sportski kolektivi, njih 43 kojima su danas uručeni bilteni.

"Iskreno se nadamo da će mladi nastaviti sa iniciranjem ovakvih projekta i dalje,i da će im nosioci odgovornih pozicija pružiti podršku u tome", naglasio je u svom obraćanju koordinator projekta IOM- na području Bugojna Mirza Balihodžić

Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih osoba s područja lokalnih zajednica koje do sada nisu imale priliku da ostvare svoje ideje i da rade na brojnim projektima. Bilten je uručen i načelniku općine Hasanu Ajkuniću, grant menadžeru IOM-a BiH Kristini Šešlija, kao i novinarima i publicistima Kemalu Balihodžiću i Obradu Kisiću.

"Ideja o ovakvom projektu je dugo bila nešto čemu smo težili jer smo svjesni koliko je Općina Bugojno bogata sportskim ekipama, ali isto tako znamo kroz kakve probleme prolaze brojni sportski kolektivi u našem gradu, "naglasila je u svom obraćanju Dženita Vilajet, koja je jedan od izdavača Biltena.

Promociji je prisustvovala i Kristina Šešlija, grant menadžer IOM-a u BiH. Općina Bugojno, na čelu sa načelnikom Hasanom Ajkunićem, uvijek je podržavala sport i sportske manifestacije i sve ono što predstavlja kvalitet i što doprinosi napretku grada i sporta.

Međunarodnu organizaciju za migracije i projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednica u BiH“ finansira USAID, Vlada Velike Britanije i Ambasada Republike Italije za Bosnu i Hercegovinu.

U oktobru 2015. godine formiran je lokalni IOM tim Bugojno. Do sada je IOM u saradnji sa lokalnom zajednicom, privrednicima, preduzećima i pojedincima realizovao brojne projekte u našem gradu u vrijednosti oko 50 000KM. 

Zahvaljajući omladincima, ovaj Bilten će zasigurno ostati lijepo sjećanje svima nama ali i mladim generacijama koje dolaze.

pogledano 661 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri