Akcija "Let's Do It” u Bugojnu

Volonteri širom Bosne i Hercegovine zasadili su tokom vikenda desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcija "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan". Pošumljavanje je provedeno i u našem gradu.

Na području bugojanske općine u pošumljavanju su učestvovali članovi udruženja dijabetičara “Slatki svijet”, potom učenici Srednje tehničke škole i stručno- tehničko osoblje Šumsko privrednog društva Srednjobosanske šume Donji Vakuf. Centralna lokacija na kojoj je izvršeno pošumljavanje za područje Bugojna bio je rejon Karalinke .

-Na površini od hektara i po zasađeno je oko 2500 sadnica smrče. Šumarija Bugojno je obezbijedila sadnice, neophodni alat, prijevoz, te stručno- tehničko osoblje. Mi svake godine podržavamo ovu akciju – kaže Nermina Sadiković diplomirani inžinjer šumarstva ispred stručne ekipe pošumljavanja.

Udruženju za borbu protiv dijabetesa kod djece i mladih “Slatki svijet” iz Bugojna akcija na Karalinci nije prva ove vrste i po riječima sekretara Mirze Husetića na ovaj način članovi udruženja - djeca i njihovi roditelji, žele dati doprinos aktivnostima, koje za cilj imaju promociju zdrave okoline i života. Akciju Million sadnica za jedan dan podržali su i učenici Srednje tehničke škole u Bugojnu.

-U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je deset učenika naše škole. Mi smo prepoznali opšte korisnu funkciju šuma i svoje stečeno znanje kroz školovanje primijenili smo ovdje i zadovoljni smo zbog toga – riječi su učenika Muamera Galešića.

pogledano 790 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri