OŠ Drvetine uspješno realizovala dva projekta

U OŠ Drvetine, upriličen je svečani prijem povodom realizacije dva projekta. Radi se o ugradnji jednog dijela stolarije na školskoj zgradi, tačnije o ulaznim vratima i ugradnji 49 prozora, kao i kompletno opremljenom kabinetu informatike. Oba projekta finansirala je Turska vojna misija u BiH, čija vrijednost iznosi 99 000KM.

Svečanom prijemu prethodilo je presjecanje vrpce od strane ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a Katice Čerkez, predstavnika Turske vojne misije u BiH Emre Ozkutuka i direktorice škole Alme Čizmo. Nakon toga, uslijedio je i kratak kulturno-zabavni program.

Prisutnima se obratila direktorica OŠ Drvetine Alma Čizmo, kazavši kako su ova dva uspješno realizovana projekta, potvrda dobrih i prijateljskih odnosa Turske i BiH. 

Svojim prisustvom, podršku radu ove obrazovne institucije, pružila je i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a Katica Čerkez.

U svom obraćanju, predstavnik Turske vojne misije u BiH Emre Ozkutuk, kazao je kako ga raduje činjenica što je na ovaj način uspio da učenicima ali i nastavnom osoblju omogući kvalitetnije i bolje uslove u nastavnom radu.

Na samom kraju, uručeni su simbolični pokloni od strane Turske vojne misije i OŠ Drvetine. Prigodan poklon, uručen je i ministrici obrazovanja, nauke ,kulture i sporta SBK-a Katici Čerkez kao znak zahvalnosti na svemu onome što je ministarstvo obrazovanja do sada učinilo za ovu obrazovnu instituciju.

Ovo je veliki dan za OŠ Drvetine i učenike koji će od danas imati bolju i kvalitetniju nastavu.

pogledano 1163 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri