Udruženje „Slatki svijet“ u bugojanskim školama održalo predavanje o dijabetesu

Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“ i ove godine će nizom aktivnosti obilježiti 14.novembar-Svjetski dan borbe protiv dijabetesa.

Tim povodom članovi ovog udruženja danas su posjetili bugojanske osnovne škole gdje su održali kratku prezentaciju o dijabetesu i tako dali podršku djeci oboljeloj od dijabetesa, koja pohadjaju ove bugojasnke škole. 

Kako ističe Melisa Mekić,članica Udruženja „Slatki svijet“ cilj je da se djeca upoznaju sa ovim metaboličkim poremećaja koji se manifestuje nizom simptoma, ali i može imati i brojne posljedice. Djeca su pokazala izuzetno zanimanje za ovu temu, a članovi Udruženja su ponijela pozitivne utiske s obzirom na razumijevanje koje su učenici pokazali prema svojim kolegama kod kojih je dijagnosticiran dijabetes.

Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“nizom aktivnosti obilježit će 14.novembar, Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. Na taj dan u Bugojnu će organizovati humanu akciju mjerenja vrijednosti šećera u krvi kod gradjana i još jednom skrenuti pažnju javnosti na dijabetes od kojeg u svijetu boluje, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 366 milona osoba. U BiH više od 220.000 ljudi boluje od nekog od tipova dijabetesa.

pogledano 519 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri