U subotu u Bugojnu promocija knjige "Srebreničke suze u stihovima"

U Bugojnu će u subotu (10.novembar) biti održana promocija knjige “Srebreničke suze u stihovima”.

 

Radi se o knjizi u kojoj su sabrana djela 25 pjesnika s prostora cijele Bosne i Hercegovine, a kojima se želi sačuvati od zaborava istina o dešavanjima u Srebrenici jula 1995.godine.

Priređivač knjige i jedan od autora je Muhamed Omerović, a kao gosti promocije najavljeni su, također, književnici Senada Alić-Mujezinović i Fajko Kadrić, u ulozi promotora knjige.

Organizator promocije je Udruženje logoraša općine Bugojno, a održat će se u Kristalnoj sali Općine Bugojno, s početkom u 17.30 sati.

Dobrodošlicu prisutnima uputit će, tom prilikom, predsjednik pomenutog udruženja Azem Gvozden, te načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Stihove iz knjige koja, s historijskog i književnog aspekta, ima veliki značaj, interpretirat će učenici Gimnazije i aktivni članovi Zavičajnog muzeja u toj školi Armin Fuka i Dženana Zulum.

pogledano 524 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri