Obilježen Dan srednjoškolaca

Povodom 17.novembra - Dana srednjoškolaca, učenici bugojanskih srednjih škola danas su organizovali promotivnu šetnju pod motom „Odlazak mladih“. 

Dan srednjoškolaca se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.novembra 1939. godine gdje su protestovali protiv nacističke okupacije, te su strijeljani bez prethodnog suđenja. Međunarodni dan srednjoškolaca je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme. U obilježavanju Dana srednjoškolaca u Bugojnu učestvovali su učenici MSŠ Bugojno, STŠ i SSŠ Bugojno. U 12 sati i 45 minuta krenuli su ispred svojih škola a u 13 sati, na platou KSC, upriličili su zajedničko okupljanje, te promotivnu šetnju ulicama našeg grada pod motom „Odliv mladih mozgova“.

Večeras će, takodje u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u BIH,uz učešće učenika i profesora svih bug. srednjih škola, u Kristalnoj Sali općine Bugojno biti organizovana Panel diskusija na teme: Odlazak mladih i Segregacija u obrazovanju.

Sličnim manifestacijama, Dan srednjoškolaca je  obilježen i u nekim drugim općinama u Bosni i Hercegovini. 

pogledano 1288 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri