Šesta međugradska izložba sitnih životinja u Bugojnu

Šesta međugradska izložba sitnih životinja upriličena je u sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, u organizaciji Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja iz našeg grada.

 

Izložbu je otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, kojem su članovi toga udruženja uručili prigodan poklon u znak podrške njihovom radu, i organizaciji izložbe koja je okupila uzgajivače sitnih životinja iz svih dijelova BiH.

-Ovdje je oko petsto golubova i pedeset peradi čiji vlasnici, osim s područja Bugojna, dolaze iz Banja Luke, Srbca, Prijedora, Tešnja, Doboja, Čapljine, Ljubuškog, Travnika, Zenice, Bihaća i drugih općina. Da su uslovi bolji, i da je toplije, siguran sam da bismo imali i druge eksponate, sitnije ptice, zečeve...- naglasio je predsjednik Udruženja građana za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Bugojnu Nedžad Kudra.

Dodaje kako je cilj izložbe da uzgajivači sitnih životinja pokažu čime raspolažu, ali i da se druže, razmjene iskustva i uspostave saradnju s kolegama iz drugih bh sredina.

Kako je kazao potpredsjednik pomenutog udruženja Adis Heleg, izložba sitnih životinja u Bugojnu je „najbolji poklon građanima, a posebno najmlađima, za 25.novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine“.

Izložba je izazvala veliku pažnju ljubitelja sitnih životinja u Gornjovrbaskoj regiji, koji će je moći posjetiti i u nedjelju, kada će tradicionalno biti uručene diplome i nagrade najuspješnijim izlagačima.

pogledano 410 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri