Genesis Project: U OŠ Drvetine održana dvodnevna obuka za učenike i stručno osoblje

U sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ u prostorijama OŠ Drvetine, održana je dvodnevna obuka za učenike i stručno osoblje. Obuku su organizovali članovi nevladine organizacije Genesis Project iz Banja Luke.

Obuka ima za cilj da osnaži stručno osoblje osnovnih škola, predstavi „Priručnik za sve one koji žele unaprijediti mir i graditi društvo saradnje, uvažavanja i tolerancije“, te edukativne metode , koje će im omogućiti da u svakodnevnom radu sa učenicima šire ideje dijaloga, promocije, mira, suživota i poštovanja.

Prema riječima Draška Stojčevića, člana nevladine organizacije Genesis Project, učenici ali i stručno osoblje, odlično su prihvatili radionice i predavanja tokom dvodnevne obuke. Kako kaže, raduje ga saznanje što će priručnik pomoći učenicima i nastavnom osoblju u radu te stabilizaciji lokalne zajednice.

Obuka se provodi na području 12 lokalnih zajednica u BiH, u namjeri da se poveća inkluzivnost upravljanja na lokalnom nivou.

Iz nevladine organizacije Genesis Project, ističu kako su zadovoljni reakcijom učenika te da je razvijena dijaloška platforma, neophodna za uspješan dijalog u zajednici.

Krajnji cilj platforme za dijalog, biće podsticanje zajednica da diskutuju o zajedničkim izazovima i rješenjima, kroz međusobnu saradnju.

pogledano 891 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri