Mreža mladih MIZ Bugojno organizovala humanu akciju „Kolačijada“ za  Adnanu Vilajet Zukanović

Mreža mladih MIZ Bugojno danas je organizovala humanu akciju pod nazivom „ Kolačijada“. Novac od prodaje kolača namijenjen je za liječenje naše sugrađanke Adnane Vilajet Zukanović.

Građani su kupovinom kolača i dobrovoljnim prilozima podržali „Kolačijadu“ tako da su, na zadovoljstvo organizatora, za kratko vrijeme prikupljena značajna novčana sredstava.

-Za samo dva sata uspjeli smo od prodaje kolača prikupiti više 1500 KM ,a koje će biti usmjerene za odlazak naše mlade sugrađanke Adnane Vilajet Zukanović  u Tursku, gdje očekuje dijagnozu i preporuku za liječenje -kazao je hafiz Mahir ef. Ramić, imam džemata Čipuljić i koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bugojno.

Pripremom kolača u akciju su se uključile članice Mreže mladih i Aktiva Asr, te žene iz džemata Čipuljić. Ovom prilikom organizatori „Kolačijade“ zahvalili su građanima koji su kupovinom kolača i novčanim prilozima pomogli ovu humanu akciju.

Adnana Vilajet Zukanović treba našu pomoć kako bi otputovala u Tursku. Građani novac mogu uplatiti na račun u BBI banci, Udruženju Đerđef ili donirati pozivom na humanitarni broj  090 291-017.

pogledano 747 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri