U Omladinskom centru u Bugojnu prezentirane tri ideje neformalne grupe mladih

„Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“naziv je projekta u okviru kojeg je sinoć u Omladinskom centru u Bugojnu upriličena prezentacija tri ideje neformalnih grupa mladih.

 Prisutni su sa velikim interesovanjem pratili prezentacije mladih našeg grada,a radi se o ideji “Little coding school”, gdje će polaznici steći osnovno znanje programiranja i upoznati se sa novim IT tehnologijama,zatim ideji “Mjesec dana za veliki ekran”, tj.ponovnom pokretanju kina u Bugojnu i rekonstrukciji dječijeg igrališta u naselju Kolonije.

Po riječima Adisa Čauševića,koordinator projekta IOM-a prezentirane ideje su veoma zanimljive,a da li će biti podržane od donatora,znat će se u narednom periodu. Projekt „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH“ implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM),a podržava ga Vlada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Projekt ima za cilj veće jačanje kapaciteta mladih osoba sa područja lokalnih zajednica,koje nisu do sada imale priliku da ostvaruju svoje ideje, da rade na projektima,koji su po njihovim ocjenama, značajni za mlade.

 Ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM),koja podržava navedeni projekt, prezentaciji je prisustvovala Kristina Šešlija,grant menadžerica IOM BiH.

pogledano 773 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri